Potpisana Saradnja između Akademije za humani razvoj i Ledra College

Akademija za humani razvoj i Ledra College iz Nikozije, Kipar, potpisali su Generalni sporazum o saradnji 22. maja 2024. godine. Ugovor su potpisali profesor Vladimir Ilić, direktor Akademije za humani razvoj, i profesor Yiannos Charalambides, predsednik Ledra College-a.

Ovaj sporazum ima za cilj promovisanje akademske saradnje u oblasti obrazovanja i istraživanja. U okviru dogovora, obe institucije će sarađivati na raznim poljima koja uključuju:

1. Razmenu akademskog i istraživačkog osoblja za kratkoročne i srednjoročne posete.
2. Prihvat i razmenu studenata na osnovnim i postdiplomskim studijama.
3. Promociju i realizaciju akademskih i naučnih aktivnosti od komercijalnog interesa.
4. Dizajn kolaborativnih istraživačkih radova i projekata, kao i razvoj formalnih predloga za finansiranje istraživanja.
5. Razvoj zajedničkih akademskih programa.
6. Međuinstitucionalne programe praksi.

Saradnja će omogućiti studentima i akademskom osoblju obe institucije da se upoznaju sa kulturom i akademskim životom partnerske ustanove, kao i da učestvuju u zajedničkim projektima i aktivnostima. Očekuje se da ova saradnja doprinese jačanju veza između dve institucije i unapređenju obrazovnih i istraživačkih kapaciteta.

Ovim partnerstvom, Akademija za humani razvoj i Ledra College teže ka unapređenju kvaliteta obrazovanja i istraživanja kroz međusobnu saradnju i razmenu iskustava.

Scroll to Top